Konferencija o izvrsnosti

Konferencija o izvrsnosti

5.-6. travnja 2014. Hotel DoubleTree by Hilton Zagreb. Organizatori: (Transforma, Neuron, COA)

Zašto konferencija o izvrsnosti?

“Da bismo uredili svijet, najprije trebamo dovesti u red narode; da bismo uredili narode, moramo najprije dovesti u red obitelji; da bismo uredili obitelji, trebamo najprije njegovati osobne živote; a da bismo ih njegovali, moramo najprije dovesti u red naša srca.” - Konfucije

Živimo u izazovnim vremenima. Sa svih strana do nas dopiru upozorenja, prijetnje, zabrinjavajuće prognoze. Svakodnevno nam se serviraju afere, slušamo o mjerama štednje, ograničavanju prava, negativnim trendovima.

Kao stručnjaci za područje primijenjene psihologije i komunikacije smatramo se odgovornima poduzeti nešto što bi moglo prekinuti ovaj začarani krug. Udružili smo se s najboljima kako bismo podijelili znanja o tome kako se stvara bolji život i tako potaknuli trend pozitivnih promjena.

Pozivamo vas da nam se pridružite u tome sudjelovanjem na našoj Konferenciji o izvrsnosti, 5.-6. travnja 2014., u DoubleTree by Hilton u Zagrebu! 

Dođite i naučite moćne tehnike koje će promijeniti vaš život i sve što postižete.

Na našoj konferenciji ćete naučiti:

- Kako stvarati uspjeh u svim područjima života
- Kako iznaći izvrsnost i preslikati je u svoje ponašanje
- Kako postići izvrsnost u roditeljstvu, obrazovanju, terapiji, prodaji, coachingu
- Kako kreirati poslovanje i život kakav želite.

Izvrsnost i NLP

“Mali se napredak može postići pokušajima da suzbijemo zlo. Naše najveće nade leže u razvijanju onoga što je dobro.” - Calvin Coolidge

Promijenimo li perspektivu, primijetit ćemo jako puno pozitivnog oko nas. Primjere herojstva i dobrote. Primjere marljivosti i kreativnosti. Primjere svekolike izvrsnosti.

Izvrsnost nalazimo svugdje gdje se dostižu vrhunski rezultati, u bilo kojem segmentu čovjekova življenja i djelovanja: u sportu, umjetnosti, obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu itd. I u nepovoljnim situacijama gdje se većini ljudi čini da se ništa ne može napraviti, da ne treba ustrajati ili da su mogućnosti ograničene, javljaju se pojedinci koji probijaju granice, otvaraju puteve, svijetlim primjerom pokazuju put u bolju budućnost. Kako oni to rade?

Biti izvrstan znači biti izuzetan, biti najbolji, premašiti granice i standarde, ostvariti natprosječnost. Biti izvrstan želja je mnogih. Često se doima poput nedostižnog sna, jer se izvrsni pojedinci smatraju rijetko talentiranim genijalcima. Pa ipak, izvrsnost ima strukturu, može ju se kopirati, učiti i poučavati. Uz samodisciplinu i posvećenost svatko može postati izvrstan u onome što radi ili što želi raditi. Kako? – odgovor na to pitanje nam daje neurolingvističko programiranje (NLP), koje se definira kao studija subjektivnog iskustva i osobne izvrsnosti. 

Modeliranje izvrsnosti

U svakoj organizaciji ili području rada možemo prepoznati one koji su pravi majstori svojeg zanata. Često, upravo zato što su tako dobri u svojoj vještini, nisu u stanju lako izraziti kako rade to što rade i kako postižu svoje iznimne rezultate.

Za jednu tvrtku od presudne je važnosti prepoznati te točke izvrsnosti unutar pojedinih odjela i potom iznijeti na svjetlo dana ključna znanja i vještine u obliku koji može biti lako prenesen ostalima u kompaniji. U NLP-u to zovemo modeliranjem.

Modeliranje je proces pažljivog promatranja izvrsnih pojedinaca dok izvode svoju vještinu i proces postavljanja promišljenih pitanja koja otkrivaju način razmišljanja i djelovanja, kojeg sama osoba često nije niti svjesna. Posebna se pažnja posvećuje potrebnim znanjima za tu vještinu, uvjerenjima koja ti pojedinci imaju, kako se organiziraju i kako razmišljaju o tome što rade.

Odvija se kroz 3 ključne faze:

Promatranje modela – izvodi se kroz uživljavanje u vještinu ulaskom u cipele modela. Fokus je na tome 'što' osoba radi (ponašanje i fiziologija), 'kako' radi (unutrašnje mentalne strategije) i 'zašto' to radi (uvjerenja koja su u osnovi vještine).

'Što' se promatra kroz direktno opažanje. Do 'kako' i 'zašto' detalja dolazimo postavljanjem pravih pitanja.

Pronalaženje razlike koja čini razliku – kod tradicionalnog učenja neke vještine, učimo dio po dio vještine dok ih sve nismo savladali. Tu vrlo često učimo i ono što nije neophodno za postizanje uspjeha u vještini. Za razliku od tog pristupa, modeliranje, koje je temelj ubrzanog učenja, uzima sve elemente vještine odjednom i ekstrahira one među njima koji su neophodni, a odbacuje one koji nisu.

Važna pitanja koja postavljamo su:
- Koji su ponašajni obrasi uspješne osobe?
- Kako ona postiže izuzetne rezultate?
- Što ta osoba radi drugačije od osobe koja u toj vještini nije uspješna?
- Što je razlika koja čini razliku?


Kad sakupimo i ekstrahiramo sve elemente, slažemo ih u slijed koji predstavlja model vještine. Dizajniranje metode za poučavanje drugih u toj vještini – važne elemente vještine treba složiti u pravilan slijed kako bi se vještina prenijela na druge. Da se vještina ustali, taj slijedje potrebno vježbati pravilnim redom i u pravom kontekstu (u stvarnim ili simuliranim uvjetima).

NLP modeliranje je vrlo moćan proces koji značajno ubrzava učenje neke vještine. Želite li ovladati njime, dođite na našu Konferenciju o izvrsnosti. Naučite kako modelirati i iskoristite priliku da naučenu vještinu primijenite modelirajući istaknute izvrsne pojedince – goste našeg okruglog stola prvog dana konferencije!

< Povratak na Arhivu

Kontaktirajte nas
Tu smo zbog Vas. Javite nam se, pitajte, komentirajte, predložite. Hvala!
Pošalji